Kazandibi

Kazandibi tatlisini sevmeyen yoktur sanirim. Cok eskiden birkac kere kazandibi yapmisligim var ama nasil yaptigimi hic hatirlamiyorum. Ben o zamanlar muhallebiyi borcama döküp dibini yakmaya calisirdim, olmaz degildi ama tabii ki daha hafif ve ince tabanli olan alüminyum tepsilerde biraz daha pratik. Tatliyi hazirlayip sunmasi bir yana en cok yanik tepsiyi nasil temizlerim diye endise ettim ama, icerisine biraz su koyup bekletince tellemek yeterli geldi. 


Kullandiginiz tepsinin kalitesi ve ocagin ayarina göre pisme süresi degisebilir. Orta atesle kisik ates arasi bir derecede yavas yavas yakin. Tam bir yanik kokusu aldiginizda tatliyi ocaktan alip sogumaya birakin.

6-8 kisilik
1 l. süt
2 yemek kasigi dolusu nisasta
3 yemek kasigi dolusu pirinc unu
1 su badagi seker
varsa bir parca damla sakizi


Önce büyükce bir tencereye sütü ekleyip nisasta, pirinc unu ve sekeri ilave edip karistirin. Orta ateste muhaölebi kivamini alincaya dek sürekli karistirarak pisirin. Ocagi kisip damla sakizini bir bicak yardimiyla ince kiyip muhallebinin üzerine serpin, kuvvetlice karistirip yedirin. Ocaktan alin. Mikser yardimiyla 4-5 dakika cirpin. Yaklasik 26 cm capinda bir alüminyum tepsiyi islatip muhallebiyi icine dökün.
Ocagin ayarini kisiktan biraz fazla orta atese yakin derecede acin. Tepsiyi atese koyun. Sürekli cevirip yaklasik 20 dakika kadar atese tutun. Muhallebinin agir agir dibi tutarken birden tam bir yanik kokusu geldigi vakit ocaktan alin. Soguyunca buzdolabina yerlestirin. Bir gece bekletip islak bir bicakla dilimleyin. Yine spatulayi islatip yanik kismi üste gelecek sekilde tabaga yerlestirin. Vanilyali dondurma esliginde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız yemeklerimin tuzu biberi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...